Засіб для освітлення 24 Turbo Klar
Для отримання якіснішого напою необхідно очищати не тільки готовий дистилят, але й сусло перед перегонкою. Справа в тому, що в суслі містяться частинки «мертвих» дріжджів та інші щільні суспензії, очищення від яких значно покращує якість кінцевого продукту. Адже при нагріванні цей дріжджовий осад утворює сполуки з неприємним запахом, що також може зіпсувати смак напою. Ці продукти бродіння дріжджів дуже дрібні, і позбутися їх за допомогою звичайного проціджування не вийде.
Тому освітлення збродженої рідини значно покращує якість напою.
Перед початком освітлення сусло, що відкинуло, необхідно дбайливо злити з дріжджового залишку в стерильну ємність. І зробити процес дегазації, тобто. видалити вуглекислий газ. Дегазація мінімізує активну освіту піни під час нагрівання. Прибрати вуглекислий газ можна при ретельному перемішуванні протягом 2-8 годин.
Після дегазації потрібно вилити в зброжену рідину вміст пакету «А», ретельно перемішати та залишити відстоюватись на 2 години. У пакеті «А» міститься золь кремнієвої кислоти, він відповідальний освітлення сусла, тобто. прибирає залишки бродіння дріжджів та сторонні домішки, які роблять зброжену рідину каламутною, тим самим покращується і якість майбутнього напою.
Після 2-х годинного інтервалу додавайте вміст пакету «В», в якому знаходиться хітозан. Це активна речовина, яка осідає на дно всі дрібні продукти бродіння. Вступаючи в реакцію із залишками дріжджів, хітозан зв'язує їх у колоїдні сполуки, які поступово осідають на дно. Перемішайте акуратно, намагаючись не зачіпати осад. Залишіть відстоюватися на 24-48 годин для повного освітлення.
Найбільш оптимально, якщо ємність відстоюватиметься в прохолодному місці. Після закінчення терміну відстоювання необхідно злити рідину з осаду. Тепер Ваше сусло готове до подальшої перегонки та дасть чудовий результат.
Основні | |
---|---|
Виробник | H&B |
Країна виробник | Великобританія |
Вага | 66 г |
Тип дріжджів | Сухі |
- Ціна: 60 ₴