Продавець Домашнє діло - товари для домашнього виноробства, самогоноваріння і пивоваріння розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
464 відгуків
promo_banner
+380 (99) 689-60-23
Домашнє діло - товари для домашнього виноробства, самогоноваріння і пивоваріння
Кошик

Нітритна сіль 100 г.

16 ₴

  • В наявності
  • Код: 1000-100
Нітритна сіль 100 г.
Нітритна сіль 100 г.В наявності
16 ₴
+380 (99) 689-60-23
+380 (99) 689-60-23
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Нітритна сіль - речовина, що складається з двох складових – звичайна кухонна сіль (99%) та нітрит натрію (менше 0,6%). Добавка вважається консервантом, зовні нагадує цукор, має солодкуватий смак.

Область використання – приготування ковбас, копченостей та інших продуктів у промислових масштабах. Використовується для посилення смаку та запаху, збереження привабливого вигляду, а також для попередження інфекцій, у тому числі ботулізму, та продовження термінів зберігання.

У великих дозах нітрит натрію шкодить організму. При виробництві харчової продукції згідно з нормами та правилами добавка не завдає шкоди людині. Її кількості недостатньо, щоб викликати негативні наслідки, але вистачає, щоб убити патогенні мікроорганізми, покращити смак та зовнішній вигляд, продовжити термін придатності.

Властивості та область використання нітритної солі:
Поліпшення смаку та аромату. Без нітритної солі ковбаса матиме смак вареного м'яса зі спеціями. Добавка припиняє процес окислення ліпідів, що призводить до погіршення смаку та запаху, надає продукції більш вираженого «ковбасного» смаку і аромату.
Збереження "м'ясного" кольору. Хімічна речовина зберігає рожевий відтінок м'ясної продукції. Без нього м'ясо в процесі обробки набуває сірого кольору. Варто зазначити, що нітрит натрію зберігає лише початковий колір, тобто світлу курку не зробить рожевою.
Захист від бактерій Речовина пригнічує розвиток хвороботворних бактерій, у тому числі запобігає розвитку патогенних мікроорганізмів ботулізму. Дія поширюється тільки на бактерії, а на плісняву та грибки добавка не надає жодного впливу.
Збільшення терміну придатності. Інгредієнт продовжує термін зберігання продукції. Це дозволяє знизити її вартість.
Поліпшення структури продукту. Консервант розм'якшує м'ясні вироби, надає їм ніжнішу текстуру. У приготуванні ковбас у домашніх умовах нітритна сіль застосовується рідко. Найчастіше використовуються традиційні інгредієнти – кухонна чи морська сіль, а також різноманітні спеції та приправи. Застосування нітритно-посолової суміші може знадобитися при заготівлі ковбасної продукції на користь. Дуже важливо дотримуватись безпечної пропорції.

Характеристики
Основні
ВиробникБез бренда
Країна виробникКитай
Вага100 г
Тип спеційПряна сіль
Інформація для замовлення
  • Ціна: 16 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner