Набір спецій для джину в стилі Monkey 47
Опис:
Набір спецій для джину у стилі Monkey 47. Набір розрахований на отримання 12-15 л. джину методом парової інфузії або 5-8 л. джина методом мацерації (наполягання) залежно від бажаної інтенсивності ароматів.
Смак джину може бути зовсім різним у кожному ковтку. У ньому вгадуються ноти сосни, моху, берези, шавлії, кардамону, меліси, чорного перцю, імбиру, брусниці. Їх занадто багато, щоб сприймати окремо, а в цілому залишається теплий, довгий, злегка сухуватий післясмак з відтінками прянощів. Аромат джину характеризується як вираженими тонами ялівцю, що підкреслюються нотами цитрусових, квітів, натяками чайного дерева, вербени, гострих спецій та гірких плодів.
Приготування джину методом наполягання (мацерації)
На все вам знадобиться:
- 7-8 л спирту міцністю 45-50%
- Набір спецій Hot Rod для Джина
Приготування:
Для початку готуємо настоянку. Всі інгредієнти закидаємо в ємність, заливаємо 7-8 л спирту міцністю 45-50% і наполягаємо близько 10 - 14 днів у темному теплому місці. Струшуємо щодня.
Після відстоювання рідина фільтрується та розводиться чистою холодною водою до 30-35 градусів.
Розведена настойка заливається в перегінний куб, нагрівальний пристрій виставляється на середню температуру. Якщо ви використовували розведений спирт або гарний самогон - достатньо відібрати перші 50 г голів.
Відбір «серця» закінчується на 45% у струмені. Тут важливо не пропустити момент – через хвості, навіть мінімальні, домашній джин каламутніє.
Вимірюємо міцність одержаного алкоголю, розводимо його до 45 градусів. Пам'ятайте, джин міцніший за горілку, розведення нижче, ніж до 42 градусів повністю знищить цитрусові нотки.
Готовий напій має відпочити тиждень.
Приготування джину методом парової інфузії за допомогою джин-кошика (Цей метод рекомендується Hot Rod Distiller)
На все вам знадобиться:
- 20 літрів розведеного спирту з міцністю 30%
- Набір спецій Hot Rod для Джина
- Джин-кошик Hot Rod
Приготування:
- Подрібнюємо спеції у ступці (або на блендері). Достатньо порушити цілісність ягід ялівцю. Не варто надмірно подрібнювати спеції.
- Засипаємо ретельно перемішані спеції у джин-кошик.
- Заповнюємо перегінний куб спиртом, попередньо розведеним до міцності 30%.
- Починаємо перегонку за невеликої температури, щоб наші спеції прогрівалися поступово та рівномірно.
- У процесі перегонки слідкуйте за рівнем флегми у джин-кошику. Не допускайте переливу флегми назад у куб. Зливайте вміст джин-кошика в ємність для відходів, використовуючи дренажний кран внизу. Цю процедуру можна буде повторити кілька разів протягом всієї перегонки.
- Перші 20-50 мл отриманого дистиляту варто зібрати в окрему ємність і відставити убік. Це найгірші ефірні олії ялівцю.
- Основна фракція відбирається доти, доки градус у струмені не знизиться до 50%.
- Надлишок хвостів буде призводити до помутніння джина при розведенні.
- Розбавляємо наш джин до 42-45 градусів.
- Готовий напій має відпочити тиждень.
Склад: ялівець, коріандр, корінь дягиля, касія (кориця), лакриця (солодка), мигдаль гіркий, мелегецький перець (райські зерна), перець кубеба, перець горошком, перець зелений, перець стручковий, перець білий та ін. Всього 47
Вага: 250 г.
Основні | |
---|---|
Виробник | Hot Rod Distiller International |
Країна виробник | Україна |
Вага | 250 г |
Склад | ялівець, коріандр, корінь дягету, коссія (кориця), лакриця (солодка), мигдаль гіркий, мегегетський перець (райські зерна), перець кубеба, перець горошком, перець зелений, перець стручковий, перець білий та ін. Усього 47 найменувань. |
Упаковка | Пакет з крафт-паперу |
- Ціна: 569 ₴