Набір спецій для джину Карпатський
Опис:
Набір спецій для джину "Карпатський". Набір вміщує отримання 12-15 л. джину методом парової інфузії або 5-8 л. джина методом мацерації (наполягання) залежно від бажаної інтенсивності ароматів.
Авторський карпатський рецепт джину, де переплелися міцний аромат ялівцю та трав'янисто-фруктовий смак лісових ягід. Компанію їм складають глід та нотки солодко-кислого гібіскусу.
Приготування джину методом наполягання (мацерації)
На все вам знадобиться:
- 7-8 л спирту міцністю 45-50%
- Набір спецій Hot Rod для Джина
Приготування:
- Для початку готуємо настоянку. Всі інгредієнти закидаємо в ємність, заливаємо 7-8 л спирту міцністю 45-50% і наполягаємо близько 10 - 14 днів у темному теплому місці. Струшуємо щодня.
- Після відстоювання рідина фільтрується та розводиться чистою холодною водою до 30-35 градусів.
- Розведена настойка заливається в перегінний куб, нагрівальний пристрій виставляється на середню температуру. Якщо ви використовували розведений спирт або гарний самогон - достатньо відібрати перші 50 г голів.
- Відбір «серця» закінчується на 45% у струмені. Тут важливо не пропустити момент – через хвості, навіть мінімальні, домашній джин каламутніє.
- Вимірюємо міцність одержаного алкоголю, розводимо його до 45 градусів. Пам'ятайте, джин міцніший за горілку, розведення нижче, ніж до 42 градусів повністю знищить цитрусові нотки.
- Готовий напій має відпочити тиждень.
Приготування джину методом парової інфузії за допомогою джин-кошика (Цей метод рекомендується Hot Rod Distiller)
На все вам знадобиться:
- 20 літрів розведеного спирту з міцністю 30%
- Набір спецій Hot Rod для Джина
- Джин-кошик Hot Rod
Приготування:
- Подрібнюємо спеції у ступці (або на блендері). Достатньо порушити цілісність ягід ялівцю. Не варто надмірно подрібнювати спеції.
- Засипаємо ретельно перемішані спеції у джин-кошик.
- Заповнюємо перегінний куб спиртом, попередньо розведеним до міцності 30%.
- Починаємо перегонку за невеликої температури, щоб наші спеції прогрівалися поступово та рівномірно.
- У процесі перегонки слідкуйте за рівнем флегми у джин-кошику. Не допускайте переливу флегми назад у куб. Зливайте вміст джин-кошика в ємність для відходів, використовуючи дренажний кран внизу. Цю процедуру можна буде повторити кілька разів протягом всієї перегонки.
- Перші 20-50 мл отриманого дистиляту варто зібрати в окрему ємність і відставити убік. Це найгірші ефірні олії ялівцю.
- Основна фракція відбирається доти, доки градус у струмені не знизиться до 50%.
- Надлишок хвостів буде призводити до помутніння джина при розведенні.
- Розбавляємо наш джин до 42-45 градусів.
- Готовий напій має відпочити тиждень.
Склад: Ялівець, Коріандр, Корінь дягиля, Плоди чорноплідної горобини, Сушені яблука, Пелюстки гібіскуса, Плоди шипшини, Плоди червоної горобини, Чорна бузина, Чорниця сушена, Глід.
Вага: 250 г.
Основні | |
---|---|
Виробник | Hot Rod Distiller International |
Країна виробник | Україна |
Вага | 250 г |
Склад | Можжевельник, Кориандр, Корень дягиля, Плоды черноплодной рябины, Сушеные яблоки, Лепестки гибискуса, Плоды шиповника, Плоды красной рябины, Черная бузина, Черника сушеная, Боярышник |
Упаковка | Пакет з крафт-паперу |
- Ціна: 339 ₴